Αντιμετώπιση της Παραπληροφόρησης: Διαδικτυακές Συναντήσεις με Επίκεντρο την Ουκρανία

 Το News Literacy Center, με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, προσκαλεί το κοινό σε δύο διαδικτυακές συναντήσεις για την παραπληροφόρηση. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 11 και 12 Μαρτίου 2024, στις 18:00, στα πλαίσια του προγράμματος «Εξακριβωμένες Πληροφορίες Εναντίον της Παραπληροφόρησης: Η περίπτωση της Ουκρανίας».

Διερευνώντας τα δύο χρόνια από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, οι συναντήσεις θα φωτίσουν τις πιο κρίσιμες στιγμές παραπληροφόρησης και προπαγάνδας. Ο Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης, Ιδρυτής του factchecker.gr, και η Μαρία Κοζάκου, Διευθύντρια Σύνταξης του jaj.gr, θα μοιραστούν τις γνώσεις τους μέσω παρουσιάσεων που στοχεύουν να εμπλουτίσουν την κριτική σκέψη και την ενημερωτική ευαισθητοποίηση του κοινού. Επιπλέον, θα προσφερθεί χρόνος για ερωτήσεις και διάλογο, ενθαρρύνοντας μια διαδραστική εμπειρία μάθησης.

Το υλικό που θα παρουσιαστεί αναμένεται να ενισχύσει την κατανόηση του κοινού για τις τεχνικές παραποίησης και χειραγώγησης, προσφέροντας ταυτόχρονα στρατηγικές και αξιόπιστες πηγές για την αποφυγή παραπλάνησης.

Πώς να Συμμετέχετε:

Για να εγγραφείτε στις διαδικτυακές συναντήσεις, αποστείλετε ένα email με το ονοματεπώνυμο, την ιδιότητα και τον τόπο διαμονής σας στο jaj@jaj.gr, όπου και θα λάβετε τον απαραίτητο σύνδεσμο για τη συμμετοχή σας στις συναντήσεις. Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν ως τις 11 Μαρτίου 2024.

Ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε στις διαδικτυακές συναντήσεις, καθώς ενώνουμε δυνάμεις για την καταπολέμηση της Αντιμετώπιση της Παραπληροφόρησης: Διαδικτυακές Συναντήσεις με Επίκεντρο την Ουκρανία.