«Εάν μετράτε τις νόμιμες ψήφους, κερδίζω εύκολα», είπε ο κ. Τραμπ την Πέμπτη το βράδυ σε συνέντευξη Τύπου 17 λεπτών που μεταδιδόταν τηλεοπτικά από την αίθουσα ενημέρωσης του Λευκού Οίκου, καταγγέλλοντας ότι «οι Δημοκρατικοί, τα μέσα ενημέρωσης, οι ψηφοφόροι, οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας και μη κομματικοί εκλογικοί αντιπρόσωποι/εργαζόμενοι-όλοι διεφθαρμένοι», προσπάθησαν να τον εμποδίσουν από μια δεύτερη θητεία.  «Αυτή είναι μια περίπτωση όπου προσπαθούν να κλέψουν τις εκλογές και δεν μπορούμε να το αφήσουμε να συμβεί». Τα περισσότερα από τα τηλεοπτικά δίκτυα διέκοψαν τη μετάδοση με το επιχείρημα ότι αυτό που είπε ο κ. Τραμπ  δεν ήταν αλήθεια.

Στο CNN, ο πρώην γερουσιαστής Rick Santorum της Πενσυλβανίας, ένας Ρεπουμπλικανός, που συχνά είχε αναλάβει ρόλο υπερασπιστή του Trump, εμφανίστηκε εξοργισμένος καθώς κατήγγειλε τις ανακοινώσεις του προέδρου για νοθεία στις εκλογές ως «επικίνδυνες» και«σοκαριστικές» και δήλωσε ότι « Η μέτρηση των ψήφων και των ψήφων αλληλογραφίας (επιστολικών) δεν είναι απάτη”.

Η διακοπή από το MSNBC και τα τηλεοπτικά δίκτυα NBC News και ABC News  ήρθε σε λιγότερο από ένα λεπτό στη συνέντευξη τύπου του Τραμπ, με τον δημοσιογράφο-κεντρικό παρουσιαστή του MSNBC, Brian Williams να λέει:

«Εδώ είμαστε, και πάλι στην ασυνήθιστη θέση όχι μόνο να διακόψουμε τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών αλλά και να διορθώσουμε τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών δεδομένου ότι δεν γνωρίζουμε καμιά περίπτωση καταμέτρησης «παράνομων ψήφων» ούτε και νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις πολιτείες που ανέφερε».

Το CNN αποφάσισε να μην διακόψει την απευθείας μετάδοση του διαγγέλματος, ούτε να κόψει τον ήχο του μικροφώνου του Τραμπ. Αλλά τις δηλώσεις του αρχηγού του κράτους αντέκρουσε αμέσως μετά ο παρουσιαστής του δικτύου Τζέικ Τάπερ: «Πόσο λυπηρή νύχτα για την Αμερική, όταν βλέπει τον πρόεδρό της (…) να κατηγορεί, ψευδώς, ανθρώπους ότι προσπαθούν να κλέψουν τις εκλογές, να επιτίθεται στη δημοκρατία μας με ψέματα».


Ο πρώην κυβερνήτης Chris Christie, Ρεπουμπλικανός του Νιου Τζέρσεϋ και σύμμαχος του κ. Trump, αμφισβήτησε επίσης τον πρόεδρο μιλώντας στο ABC News. «Μιλάω σήμερα όχι ως πρώην κυβερνήτης αλλά ως πρώην δικηγόρος των Η.Π.Α.: δεν υπάρχει καμία βάση για αυτό το επιχείρημα απόψε, απλώς δεν υπάρχει”.

Με πληροφορίες από τους New York Times & Guardian