Το Σάββατο το βράδυ, άγνωστοι επιτέθηκαν στην αρθρογράφο της «Νόβια Γκαζέτα» (Новая Газета) Γιούλια Λατίνινα.

Οι δράστες προφανώς γνώριζαν τη διαδρομή που ακολουθεί η δημοσιογράφος, τη θέση όπου παρκάρει το αυτοκίνητό της, πράγμα που σημαίνει πως την παρακολουθούσαν.

Η Γιούλια Λατίνινα έχει δεχτεί πολλές απειλές τα τελευταία χρόνια, ενώ έχει γλιτώσει άλλη μία φορά από τους επίδοξους τιμωρούς – δολοφόνους της.

Η επίθεση εντάσσεται, κατά πάσα πιθανότητα, στο κλίμα τρομοκράτισης όλων εκείνων των φωνών που ανθίστανται στη νέα «πατριωτική» ιδεολογία, η οποία είναι διάχυτη σε όλη τη ρωσική κοινωνία και δεν ανέχεται καμιά άλλη φωνή.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο τεύχος Νο 90 της 17 Αυγούστου 2016 της εφημερίδας είχε δημοσιευτεί ένα κείμενο με αναφορές στις επιθέσεις που δέχονται οι ακτιβιστές υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Ρωσία, οι οποίοι μετά τον ξυλοδαρμό ληστεύονται. Τα περιστατικά αυτά συμβαίνουν κυρίως στην Αγία Πετρούπολη.

Στελέχη της εφημερίδας δήλωσαν πως τόσο οι επιθέσεις, όσο και οι κυβερνοεπιθέσεις που δέχεται το σάιτ της εφημερίδας, έχουν σχέση με μια σειρά δημοσιευμάτων που συνδέονται με τον επιχειρηματία Γιεβγκένι Πριγκόζιν.

Για την ιστορία αναφέρουμε πως η «Νόβαγια Γκαζέτα» ήταν η εφημερίδα όπου δούλευε μέχρι την τελευταία της πνοή η Άννα Πολιτκόφασκαγια η οποία δολοφονήθηκε τελετουργικά στις 7 Οκτωβρίου 2006 στο κατώφλι του σπιτιού της στην Μόσχα. πηγή φωτό