Ο Joe Hight είναι υπεύθυνος σύνταξης της εφημερίδας The Oklahoman και πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής του Κέντρου Αποκατάστασης Ψυχικού Τραύματος για τους δημοσιογράφους « Dart Center for Journalism & Trauma». Το 1995 διηύθυνε τη δημοσιογραφική ομάδα που κάλυψε το βομβαρδισμό της Οκλαχόμα. Η ομάδα του τιμήθηκε με πολλά εθνικά βραβεία, μεταξύ των οποίων και το βραβείο του Dart Center για τη δημοσιογραφική κάλυψη των θυμάτων .

Ο Frank Smyth ασκεί ελεύθερη δημοσιογραφία και συνυπογράφει τη μελέτη «Εγκλήματα πολέμου: τι πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος», που έχουν επιμεληθεί οι Anthony Dworkin, Roy GutmanDavid Rieff, Sheryl A. Mendez. Είναι επίσης ο εκπρόσωπος στη Ουάσινγκτον της Επιτροπής Προστασίας Δημοσιογράφων που έχει την έδρα της στη Νέα Υόρκη.

Το Κέντρο Dart Center for Journalism   & Trauma, που εδρεύει στο πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, είναι ένα κέντρο που παρέχει βοήθεια σε δημοσιογράφους και ειδησεογραφικούς οργανισμούς που ενδιαφέρονται για την αλληλεπίδραση δημοσιογραφίας και ψυχικού τραύματος. Τα Κέντρο ενθαρρύνει και αναγνωρίζει μέσω διακρίσεων τη δημοσιογραφική κάλυψη των θυμάτων βίας, καθώς επίσης ενημερώνει τους δημοσιογράφους σε ζητήματα ψυχικού τραύματος που βιώνουν άνθρωποι του κλάδου.

Η Διεθνής Κοινότητα Μελέτης του Μετατραυματικού Στρες ιδρύθηκε το 1985 και βοηθά τους επαγγελματίες να ανταλλάξουν πληροφορίες σχετικά με τις επιπτώσεις του μετατραυματικού στρες. Αφορά την ανακάλυψη και τη διάδοση της γνώσης σχετικά με πολιτικές, προγράμματα και πρωτοβουλίες παροχής υπηρεσιών που έχουν ως σκοπό τον περιορισμό των άμεσων και μακροχρόνιων επιπτώσεων του μετατραυματικού στρες.