Την πρόθεσή της Microsoft να αντικαταστήσει δεκάδες δημοσιογράφους, που εργάζονται με συμβόλαιο για την ιστοσελίδα της MSN, με τη χρήση αυτοματοποιημένων συστημάτων για την επιλογή των ειδήσεων, μεταδίδουν βρετανικά και αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Μέχρι τώρα, η επιμέλεια αυτών των ειδήσεων γίνεται από δημοσιογράφους, ωστόσο φαίνεται πως θα αναλάβει και αυτή τη δουλειά η τεχνητή νοημοσύνη. Η Microsoft υποστηρίζει ότι η αλλαγή εντάσσεται σε μια αξιολόγηση της λειτουργίας της και όχι σε επιπτώσεις που μπορεί να επήλθαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο αμερικανικός κολοσσός της τεχνολογίας σε ανακοίνωσή του: «Όπως όλες οι εταιρείες αξιολογούμε το έργο μας σε τακτική βάση. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να επενδύουμε περισσότερο σε κάποιους τομείς και από καιρού εις καιρόν να ανασυντασσόμαστε σε κάποιους άλλους. Οι αποφάσεις αυτές δεν είναι αποτέλεσμα της παρούσας πανδημίας». Περίπου 50 παραγωγοί ειδήσεων που έχουν συμβόλαιο με την εταιρεία θα χάσουν την δουλειά τους στο τέλος Ιουνίου, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Seattle Times, αλλά μια ομάδα από δημοσιογράφους πλήρους απασχόλησης θα παραμείνει.

«Είναι αποθαρρυντικό να θεωρούμε ότι τα μηχανήματα μπορούν να μας αντικαταστήσουν… και όμως», δήλωσε στην εφημερίδα ένας από τους δημοσιογράφους που θα χάσει την δουλειά του, ενώ κάποιοι άλλοι προειδοποίησαν ότι η τεχνητή νοημοσύνη πιθανόν να μην γνωρίζει καλά τους αυστηρούς δημοσιογραφικούς κανονισμούς και να καταλήγει να αναρτά ακατάλληλες ειδήσεις.

Πηγή Ειδησης