Σύμφωνα με μια είδηση, που προς το παρόν μεταδίδουμε με επιφύλαξη, η θωρακισμένη λιμουζίνα του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν δέχθηκε επίθεση. Ο πρόεδρος μερικές φορές, κατόπιν συμβουλής της υπηρεσίας ασφαλείας του, ταξιδεύει με αυτοκίνητο ως μέλος μιας εφεδρικής αυτοκινητοπομπής, η οποία δεν αποσπά τόση προσοχή όσο η κύρια και αποτελείται από πέντε θωρακισμένα αυτοκίνητα, σε ένα από τα οποία επιβαίνει ένα προστατευόμενο πρόσωπο.

Μια εφεδρική αυτοκινητοπομπή, σε ένα από τα αυτοκίνητα της οποίας βρισκόταν ο Βλαντίμιρ Πούτιν, δέχθηκε επίθεση. Στο δρόμο προς το σπίτι του το πρώτο αυτοκίνητο συνοδείας μπλοκαρίστηκε από ένα ασθενοφόρο, ενώ το δεύτερο αυτοκίνητο συνοδείας πέρασε χωρίς να σταματήσει. Στο τρίτο αυτοκίνητο, στο οποίο βρισκόταν ο Πούτιν, ακούστηκε ένας δυνατός κρότος από τον αριστερό μπροστινό τροχό, τον οποίο ακολούθησε πολύς καπνός. Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο πρόεδρος, παρά τα προβλήματα με τον έλεγχό του μετά το περιστατικό, ακολούθησε τη διαδρομή του προπορευόμενου αυτοκινήτου και παρά το γεγονός ότι χρειάστηκε να επιβραδύνει η πομπή, με εξαίρεση το προηγουμένως μπλοκαρισμένο πρώτο αυτοκίνητο, έφτασε στον προορισμό της.

Στη συνέχεια, βρέθηκε το πτώμα ενός άνδρα που οδηγούσε το ασθενοφόρο, το οποίο απέκλεισε το πρώτο αυτοκίνητο από την αυτοκινητοπομπή. Η διερεύνηση του περιστατικού και όλες οι πληροφορίες σχετικά με αυτό είναι απόρρητες, ακόμη και το αν συνέβη πριν λίγη ώρα ή πριν λίγες ημέρες. Ο επικεφαλής της σωματοφυλακής του προέδρου, αλλά και αρκετά άλλα άτομα, έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και τελούν υπό κράτηση. Ένας στενός κύκλος ανθρώπων γνώριζε για την παρουσία του προέδρου σε αυτή την πομπή. Μετά το περιστατικό τρεις από αυτούς εξαφανίστηκαν, ήταν οι άνθρωποι που βρίσκονταν στο πρώτο αυτοκίνητο της αυτοκινητοπομπής. Η τύχη τους είναι προς το παρόν άγνωστη, ενώ το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν βρέθηκε χωρίς τους επιβάτες του λίγα χιλιόμετρα μακριά από το περιστατικό.

Το General SVR, στο οποίο ανήκει η παραπάνω περιγραφή, είναι ένα ρωσικό κανάλι στο Telegram που δημοσιεύει τακτικά εμπιστευτικές πληροφορίες για τον Πούτιν και το Κρεμλίνο, όπως το ίδιο διατείνεται. Ενώ ορισμένοι είναι επιφυλακτικοί απέναντι στο General SVR, άλλοι λένε ότι είναι ένα από τα λίγα εξέχοντα κανάλια κατά του Πούτιν στη Ρωσία, που παρέχει μια εικόνα για τα πραγματικά τεκταινόμενα στο Κρεμλίνο.