2007:  Ο Αλεξέι Ναβάλνι, χάρη στην έξυπνη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με τη μορφή ιστολογίου, γίνεται γνωστός καταγράφοντας τις επενδύσεις του σε κρατικές πετρελαϊκές εταιρείες, αναζητώντας αποδείξεις διαφθοράς. Λίγο αργότερα, διαγράφεται από το φιλελεύθερο κόμμα της αντιπολίτευσης Yabloko για συμμετοχή σε “εθνικιστικές δραστηριότητες”.

Δεκέμβριος 2011: Το Ίδρυμα του Αλεξέι κατά της Διαφθοράς έχει συγκεντρώσει ένα σημαντικό κοινό, εκθέτοντας τα πλούτη των ελίτ του Κρεμλίνου. Αργότερα την ίδια χρονιά, γίνεται βασικός ηγέτης της εκλογικής διαμαρτυρίας μετά την επικράτηση του κόμματος “Ενωμένη Ρωσία” του Πούτιν στις εκλογές, παρά το γεγονός ότι η εκστρατεία του Κρεμλίνου είχε αμαυρωθεί από καταγγελίες για νοθεία.

Ιούλιος 2013: Ο Ναβάλνι συλλαμβάνεται με την κατηγορία της υπεξαίρεσης- κατηγορείται από τη ρωσική κυβέρνηση για απάτη ύψους 16 εκατομμυρίων ρουβλίων (500.000 δολαρίων). Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

Σεπτέμβριος 2013: Σε μια υποψηφιότητα για τη θέση του δημάρχου της Μόσχας, ο Ναβάλνι τερματίζει στη δεύτερη θέση με αντίπαλο τον Σεργκέι Σομπιάνιν που υποστηρίζεται από το Κρεμλίνο.

Δεκέμβριος 2018:  Πέντε χρόνια αργότερα, η παρουσία του Ναβάλνι συνεχίζει να διαταράσσει την εξιδανικευμένη Ρωσία του Πούτιν, καθώς προσπαθεί να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος. Ωστόσο, ο Πούτιν απαγορεύει την υποψηφιότητά του, επικαλούμενος την καταδίκη του Ναβάλνι για υπεξαίρεση. Παρά το γεγονός ότι ο Ναβάλνι προτρέπει τους Ρώσους να μποϊκοτάρουν την ψηφοφορία, ο Πούτιν κερδίζει μια τέταρτη θητεία.

Αύγουστος 2020: Ο Ναβάλνι νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Σιβηρίας και τίθεται σε τεχνητό κώμα, αφού χάνει τις αισθήσεις του κατά τη διάρκεια μιας πτήσης. Οι εξετάσεις δείχνουν ότι δηλητηριάστηκε από Novichok, έναν νευροπαραλυτικό παράγοντα που χρησιμοποιούνταν συνήθως στη σοβιετική εποχή. Το Κρεμλίνο αρνείται ότι ευθύνεται για την επίθεση.

Ιανουάριος 2021: Επιστρέφοντας στη Μόσχα, ο Ναβάλνι συλλαμβάνεται στο αεροδρόμιο. Χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν σε όλη τη Ρωσία για την απελευθέρωσή του.

Φεβρουάριος 2021: Στον Αλεξέι επιβάλλεται ποινή φυλάκισης δυόμισι ετών για παραβίαση των όρων ποινής με αναστολή, ενώ αναρρώνει στη Γερμανία. Στέλνεται σε σωφρονιστική αποικία.

Αύγουστος 2023: Η ποινή του Ναβάλνι αυξάνεται σε εννέα χρόνια μετά την καταδίκη του για νέες κατηγορίες για υπεξαίρεση και περιφρόνηση του δικαστηρίου. Προστίθενται επιπλέον 19 χρόνια σε εγκατάσταση “ειδικού καθεστώτος” με την κατηγορία του εξτρεμισμού.

Δεκέμβριος 2023: Μετά την εξαφάνισή του για δύο εβδομάδες, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης εντοπίζεται σε σωφρονιστική αποικία στη Βόρεια Αρκτική.

Φεβρουάριος 2024: Ο Αλεξέι Ναβάλνι πεθαίνει στη φυλακή.