Μια ολόκληρη εβδομάδα εκδηλώσεων στρατηγικού διαλόγου με θέμα την παραπληροφόρηση διαξάγεται σε τρεις ευρωπαϊκές πόλεις, μεταξύ αυτών και η Αθήνα. Στο πλαίσιο της εβδομάδας αυτής με τον γενικό τίτλο #DisinfoWeek Europe, θα γίνει εκδήλωση και στην Αθήνα, τη Δευτέρα 4 Μαρτίου. Τη διοργάνωση έχουν αναλάβει η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, το Atlantic Council (η αμερικανική αποστολή στην Ευρωπαϊκή Ένωση) και η διαΝΕΟσις.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Μαρτίου και ώρα 18:30 το Cotsen Hall της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών (Αναπήρων Πολέμου 9, Αθήνα) και περιλαμβάνει ομιλίες από τον Πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Geoffrey Pyatt, τον Κυριάκο Πιερρακάκη, Διευθυντή Έρευνων της διαΝΕΟσις, τον Βαλεντίνο Τζέκα, Ιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της FightHoax, και τον Damon Wilson, Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο του Atlantic Council. Στην εκδήλωση θα φιλοξενηθεί και συζήτηση πάνελ με θέμα “Παραπληροφόρηση: Ποιοι αντιδρούν, εργαλεία και λύσεις”, με τον Πρεσβευτή Ντάνιελ Φριντ, Διακεκριμένο Υπότροφο, Κέντρο Ευρασίας του Atlantic Council, τον Θοδωρή Γεωργακόπουλο, Διευθυντή Περιεχομένου της διαΝΕΟσις, τη Σαμάνθα Μπράντσο, Ερευνήτρια του Ινστιτούτου Διαδικτύου της Οξφόρδης, και τη Μαριάννα Κακαουνάκη, Δημοσιογράφο της Καθημερινής.

Το #DisinfoWeek περιλαμβάνει ακόμα εκδηλώσεις στη Μαδρίτη στις 6 Μαρτίου και στις Βρυξέλες 5-7 Μαρτίου, 2019.  Περισσότερα για την agenda και τους ομιλητές και για δηλώσεις συμμετοχής στο στο http://disinfoweek.org/