Ενα ακόμα περιστατικό αποκλεισμού δημοσιογράφων στη Βενεζουέλα. Ο μεγαλύτερος ισπανόφωνος τηλεοπτικός σταθμός των ΗΠΑ, Univision, καταγγέλλει ότι η δημοσιογραφική ομάδα του τέθηκε, προσωρινά, υπό κράτηση μέσα στο προεδρικό μέγαρο της Βενεζουέλας, την ώρα που τους παραχώρησε συνέντευξη ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο.

Σύμφωνα με τον βραβευμένο δημοσιογράφο Χόρχε Ράμος που έπαιρνε τη συνέντευξη, ο Μαδούρο εξανέστη και διέκοψε τη συνέντευξη όταν ο Ράμος του έδειξε πλάνα με Βενεζουελάνους να τρώνε μέσα από ένα απορριμματοφόρο.

Ο υπουργός Πληροφόρησης της Βενεζουέλας Χόρχε Ροντρίγκες δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει υποδεχθεί εκατοντάδες δημοσιογράφους αλλά ότι δεν υποστηρίζει “τα φθηνά σόου”.

Το Univision ανακοίνωσε ότι το εξαμελές συνεργείο του αφέθηκε ελεύθερο έπειτα από σχεδόν τρεις ώρες αλλά ότι τα προσωπικά τους είδη και το οπτικό και ηχητικό υλικό δεν τους επιστράφηκε.

Μιλώντας στο Univision, ο Ράμος είπε ότι κάποιες από τις ερωτήσεις του “δεν άρεσαν” στον Μαδούρο. Οι ερωτήσεις αυτές αφορούσαν “την έλλειψη δημοκρατίας στη Βενεζουέλα, τα βασανιστήρια, τους πολιτικούς κρατούμενους και την ανθρωπιστική κρίση”. “Σηκώθηκε όταν του έδειξα βίντεο με νέους ανθρώπους να τρώνε μέσα από ένα αποριμματοφόρο”, είπε σε συνέντευξή του στο προεδρικό μέγαρο Miraflores στην πρωτεύουσα Καράκας. “Αυτό που του είπα είναι ότι εκατομμύρια Βενεζουελάνοι και πολλές κυβερνήσεις στον κόσμο δεν τον θεωρούν νόμιμο πρόεδρο αλλά δικτάτορα”.

Real America with Jorge Ramos: Detained in Venezuela

#ATTENTION. Jorge Ramos shares what happened with the Univision team and him when they were detained after his interview with Nicolás Maduro in Venezuela.

Δημοσιεύτηκε από Real America with Jorge Ramos στις Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019

Κατά τη διάρκεια της κράτησής τους ο Ράμος και η αντιπρόεδρος του Univision Μαρία Μαρτίνες παρέμειναν  σε ένα ξεχωριστό δωμάτιο με σβησμένο το φως, μετέδωσε ο σταθμός. Σήμερα θα απελαθεί το συνεργείο του καναλιού, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Ράμος, ένας βετεράνος αμερικανός δημοσιογράφος γεννημένος στο Μεξικό, είναι γνωστός για το επιθετικό περιεχόμενο των ερωτήσεών του. Το 2015 τον είχαν διώξει από μια συνέντευξη Τύπου του τότε προεδρικού υποψηφίου Ντόναλντ Τραμπ.

Θυμίζουμε ότι τον Ιανουάριο πολλοί Βενεζουελάνοι και ξένοι δημοσιογράφοι είχαν κρατηθεί προσωρινά ενώ εργάζονταν στο Καράκας και κάποιοι από αυτούς απελάθηκαν.

Πηγή Φωτογραφίας

Πηγή