Το πρόγραμμα All Eyes On Wagner έλαβε έναν φάκελο με πληροφορίες από ανώνυμη πηγή πριν από μερικούς μήνες. Μετά τον έλεγχο και την ανάλυση των εγγράφων, οι πληροφορίες διασταυρώθηκαν με ανοιχτές πηγές και ο φάκελος αξιολογήθηκε ως αυθεντικός. Η σειρά The Faces of Terror βασίζεται σε αυτόν τον φάκελο για να αφηγηθεί την ιστορία αυτών των ανδρών που σκοτώνουν και λεηλατούν για την ομάδα Wagner.

Σε ένα νέο βίντεο μετά την ανταρσία της 25ης Ιουνίου, ο Yevgeny Prigozhin εκφωνεί ομιλία για το μέλλον του ομίλου Wagner μπροστά σε αρκετές εκατοντάδες μισθοφόρους και παραδίδει τη σημαία της πρώην βάσης Molkino του ομίλου Wagner στον “Pioneer”/Sergei, τον νέο διοικητή της βάσης Asipovichy κοντά στο Tsel στη Λευκορωσία.

Πίσω από το ψευδώνυμο Pioneer κρύβεται ο Sergei Vladimirovich Shubko, με αύξοντα αριθμό M-2870, ένας 47χρονος βετεράνος της ομάδας Wagner. Γεννήθηκε στο Τσερνίβιτσι της Ουκρανίας. Μετανάστευσε στη Ρωσία με τους γονείς του στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Πριν ενταχθεί στην Ομάδα Wagner, υπηρέτησε στα ρωσικά αερομεταφερόμενα στρατεύματα από το 1994 έως το 2002.

Το 2003, έγινε πρόεδρος της Επιτροπής Υποθέσεων Νεολαίας στη διοίκηση του Νοβοροσίσκ. Το 2005, έγινε αναπληρωτής επικεφαλής της διοίκησης στο Okrug. Το 2014, έγινε επικεφαλής της Εταιρείας Κοζάκων του Νοβοροσίσκ, η οποία ειδικεύεται στην ασφάλεια, μαζί με τους Gennady Vidergold, Oleg Kolesnikov και Leonid Nazarov. Θα αποχωρήσει από την εταιρεία το 2021. Εν τω μεταξύ, ο Pioneer θα ενταχθεί στην Wagner στις 26 Ιανουαρίου 2017 και θα σταλεί στη Συρία, όπου θα είναι μέρος της ομάδας που θα επιχειρήσει να προελάσει σε πετρελαϊκό πεδίο κοντά στο Deir-Ez-Zor το 2018, όπου έχουν τοποθετηθεί κουρδικές και αμερικανικές δυνάμεις. Οι μισθοφόροι της Wagner επλήγησαν από αμερικανική αεροπορική επιδρομή. Στη συνέχεια θα επιστρέψει στη Ρωσία, όπου θα εργαστεί για εταιρείες logistics και ασφάλειας το 2020, πριν επιστρέψει στη Συρία μέχρι τις 4 Ιουνίου 2021.

Στη συνέχεια θα σταλεί στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία από τις 2 Ιουλίου 2021 ως επικεφαλής επιχειρήσεων, μια στρατηγική θέση. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ACLED, από τη στιγμή που έφτασε στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία μέχρι την ανάληψη της διοίκησης της βάσης της Λευκορωσίας, καταγράφηκαν 137 περιστατικά βίας κατά αμάχων στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, με αποτέλεσμα 686 θανάτους. Έχουν καταγραφεί περιπτώσεις παρενόχλησης αμάχων και εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις από την ομάδα Wagner υπό τις διαταγές του, καθώς και πολυάριθμες περιπτώσεις αυθαίρετων συλλήψεων, βίας και συστηματικών πρακτικών τρομοκρατίας.