Μας μπλόκαραν πλήρως το Facebook, η Apple, και το Spotify, ανακοίνωσε ο Αλεξ Τζόουνς σε ανάρτηση στο twitter. “Ποια συντηρητικά ειδησεογραφικά μέσα θα είναι τα επόμενα;” Ο ακροδεξιός ιεροκήρυκας ψεκασμένων θεωριών, λάτρης και υποστηρικτής του Τραμπ, ωρύεται δικτυακώς από τη στιγμή που τέσσερις πλατφόρμες διέγραψαν μέρος του περιεχομένου του. Το YouTube, το Facebook, το Spotify και η Apple ανακοίνωσαν σήμερα (6 Αυγούστου) ότι διέγραψαν και απαγόρευσαν περιεχόμενο του Αμερικανού ακροδεξιού συνωμοσιολόγου Άλεξ Τζόουνς.

Πριν από μερικές ώρες μάλιστα, ο Τζόουνς απάντησε στον αποκλεισμό του με το σχετικό οπτικοακουστικό υλικό, χρησιμοποιώντας το hashtag #censorship, δηλαδή #λογοκρισία.

Ολα ξεκίνησαν από  ένα μήνυμα που αναρτήθηκε στο κανάλι στο YouTube του Τζόουνς, το οποίο ανέφερε ότι αποκλείεται για παραβίαση των οδηγιών του YouTube. Το κανάλι του Τζόουνς είχε περίπου 2,5 εκατομμύρια συνδρομητές πριν διαγραφεί.

Το Facebook με τη σειρά του ανέφερε αρχικά ότι αφαίρεσε 4 βίντεο σε 4 σελίδες του Facebook που σχετίζονταν με τον Τζόουνς για παραβίαση της πολιτικής του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης περί ρητορικής μίσους και εκφοβισμού. Αργότερα προχώρησε στην αφαίρεση περισσότερου περιεχομένου από κάποιες σελίδες, έπειτα από αναφορές που δέχτηκε για το υλικό που περιείχαν.

Η εταιρεία υπογράμμισε ότι αφαίρεσε τις σελίδες εξαιτίας “εξύμνησης της βίας, που παραβιάζει την πολιτική ωμής βίας και εξαιτίας χρήσης απάνθρωπης γλώσσας για τον χαρακτηρισμό διεμφυλικών, μουσουλμάνων και μεταναστών, που παραβιάζει τις πολιτικές ρητορικής μίσους”.

Το Facebook έθεσε επίσης τον Τζόουνς σε “απαγόρευση 30ημερών για τον ρόλο του στην ανάρτηση περιεχομένου που παραβιάζει τους κανόνες σε αυτές τις σελίδες”.

Επιπλέον, οι περισσότερες από τις ηχογραφημένες ραδιοφωνικές εκπομπές (podcasts) του Τζόουνς από το Infowars επίσης αφαιρέθηκαν από τα iTunes της Apple και από εφαρμογές, ανέφερε το BuzzFeed.

Μια εκπρόσωπος της Apple τόνισε ότι η εταιρεία “δεν ανέχεται την ρητορική μίσους”.

Επίσης το Spotify ανακοίνωσε ότι αφαίρεσε όλα τα προγράμματα του Infowars από την πλατφόρμα του.

Στο ακροδεξιό ραδιοφωνικό δίκτυο Infowars που διευθύνει ο Τζόουνς αναρτήθηκε ένα κείμενο που έλεγε ότι το YouTube που απαγόρευσε το κανάλι The Alex Jones Channel. Στο κείμενο εκφράζονται ερωτήματα για την χρονική στιγμή αυτής της κίνησης, σημειώνοντας ότι “έρχεται ακριβώς πριν τις ενδιάμεσες εκλογές του 2018 στις οποίες το κατεστημένο επιχειρεί να καταπνίξει την ατζέντα του Προέδρου Τραμπ”.

Παράλληλα υπογραμμίζεται στο κείμενο ότι η Google προχώρησε σε αυτή την κίνηση την ίδια στιγμή που κατασκευάζει “λογοκριμένη μηχανή αναζήτησης” για την Κίνα που σβήνει αποτελέσματα για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την θρησκεία. Κινεζικά μέσα ενημέρωσης αρνήθηκαν τέτοια σχέδια. Η Google δεν σχολίασε.

Από τότε που ίδρυσε το Infowars το 1999, ο Τζόουνς, ένθερμος υποστηρικτής του Αμερικανού προέδρου, έχει αποκτήσει ένα ογκώδες ακροατήριο. Μεταξύ των θεωριών που έχει προωθήσει είναι ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 σκηνοθετήθηκαν από την κυβέρνηση, ότι ο τέως πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η Χίλαρι Κλίντον τους έχει “κυριεύσει ο διάβολος”.

Τον Οκτώβριο του 2016 ο ακροδεξιός παραγωγός είχε ξεκινήσει έναν διαγωνισμό στο ραδιοφωνικό του δίκτυο υποσχόμενος 5 χιλιάδες δολάρια σε όποιον από τους ακροατές φωνάξει “ο Μπιλ Κλίντον είναι βιαστής”.

Μεταξύ άλλων προπαγάνδιζε τη θεωρία ότι η σφαγή, μια από τις πλέον πολύνεκρες στην αμερικανική ιστορία, στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ το 2012 όπου 26 άνθρωποι, εκ των οποίων 20 παιδιά ηλικίας 6-7 ετών, σκοτώθηκαν όταν ένας νεαρός ένοπλος, ο Άνταμ Λάνζα, εισέβαλε και άνοιξε πυρ ήταν μύθος. Οικογένειες των θυμάτων προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη εναντίον του.

Το Infowars ισχυρίζεται ότι διαδραμάτισε κομβικό ρόλο στην εκλογή Τραμπ το 2016.

Πηγή Αρθρου 

Πηγή Φωτογραφίας