Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα Ουγγαρίας-Αγγλίας για το Nations League στο «Puskas Arena» της Βουδαπέστης χιλιάδες ανήλικοι οπαδοί της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Ουγγαρίας αποδοκίμασαν τους Άγγλους παίκτες, για την κίνησή τους να γονατίσουν στο πλαίσιο του «Black Lives Matter», που συμβολίζει τον αγώνα κατά των φυλετικών διακρίσεων.

Η Ουγγαρία είχε τιμωρηθεί με ποινή δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών για την ομοφοβική και ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών της στο Euro 2020. Σε αυτή την περίπτωση, σύμφωνα με το άρθρο αριθμός 73 της UEFA, η χώρα που εκτίει ποινή έχει το δικαίωμα να βάλει στις εξέδρες παιδιά μέχρι 14 ετών, τα οποία φυσικά να συνοδεύονται και από ενήλικους νεαρούς. Οι Ούγγροι επέλεξαν αυτή τη λύση και έφεραν στο γήπεδο 30.000 παιδιά έως 14 ετών. Και πάλι όμως το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο, αφού οι μικροί παρακινούνται από τη συμπεριφορά των μεγάλων και κάνουν τα ίδια.

Aνάλογες συμπεριφορές συναντάμε και σε άλλες χώρες των Βαλκανίων, ενώ στην Ουγγαρία πριν ένα χρόνο έχει γίνει μέχρι και διαδήλωση ενάντια στο γονάτισμα των ποδοσφαιριστών. Στη συνέχεια, σας παραθέτουμε μερικά από τα εκατοντάδες σχόλια συμπατριωτών μας στα social μύδια, για την συγκεκριμένη είδηση.

θα παραμεινουν Ουγγροι.Δε θα μαγαριστουν με αλβαναρια,πακιστανα και νιγηριανα σκουπιδια οπως τα δικα μας παιδια!

Για εμάς θα γονατίσει κανεις ; Μόνο οι ζωές των μαύρων των gay και του κάθε περιθωριακού έχει σημασία ; Μες τα έχετε πρήξει με δαύτους . Καλά έκαναν οι Ούγγροι

Πολύ καλά έκαναν, δε θα σκάσουμε κιόλας γιατί καταπιέζονταν οι αράπηδες πριν 100 χρόνια. Προχωράει μπροστά ο κόσμος

Mπραβο στα παιδια.Υπαρχει ελπιδα.Οχι στην πολιτικη ορθοτητα. Οχι στο ρατσιστικο κατα των λευκων ,τρομοκρατικο,μαρξιστικο “κινημα” BLM.