Χθες το βράδυ, Παρασκευή 5 Μαίου το twitter του Wikileaks και ακροδεξιών ομάδων γέμισε από mail της ομάδας Macron που διέρρευσαν. Τα MacronLeaks «δεν είναι δική μας δουλειά» ανακοίνωσαν οι χάκερς του Τζούλιαν Ασάνζ. Η ομάδα του υποψηφίου Emmanuel Macron δήλωσε ότι πρόκειται για ένα οργανωμένο χάκινγκ με στόχο την αποσταθεροποίηση.

« Από τα MacronLeaks θα μάθουμε πράγματα που σκοπίμως έκρυψε η ερευνητική δημοσιογραφία; Τρομερό αυτό το δημοκρατικό ναυάγιο τουίταρε ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Μετώπου της Λεπέν, Florian Philippot. Σήμερα το πρωί μετά από σύσκεψη, το εθνικό ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο της Γαλλίας ζήτησε από τα ΜΜΕ και τους πολίτες να μη δώσουν σημασία στα έγγραφα αυτά που περιέχουν πολλές πλαστές ειδήσεις και κυκλοφορούν την παραμονή των εκλογών. Η αστυνομία προσπαθεί να βρεί τους χρήστες που δημοσίευσαν αυτές τις “πληροφορίες” στο 4chan. Το Wikileaks ανακοίνωσε ότι τα metadata περιέχουν κυριλλικούς χαρακτήρες:

Σύμφωνα με την εταιρεία Trend Micro, η εκστρατεία Macron ήταν ο στόχος της ομάδας των Ρώσων χάκερς, των Fancy Bear ή PawnStorm ή APT28 που είχαν σαμποτάρει και TV5 Monde πριν από δύο χρόνια. Διαβάστε γι΄αυτούς περισσότερα εδώ

πηγή είδησης

πηγή φωτό