Ένας ακόμη άνθρωπος του Τύπου έχασε τη ζωή του την ώρα του καθήκοντος, προσπαθώντας να καλύψει πολεμική αναμέτρηση. Από τις 24 Φεβρουαρίου 2022, ημέρα εισβολής του καθεστώτος Πούτιν στην Ουκρανία, έχουν απωλέσει τη ζωή τους στα γεγονότα πέντε εργαζόμενοι στην ενημέρωση.

Η Oksana Baulina, δημοσιογράφος του ανεξάρτητου μέσου «The Insider», έχασε τη ζωή της από πυρά στο Κίεβο, βιντεοσκοπώντας την καταστροφή της συνοικίας Ποντόλσκ μετά τον βομβαρδισμό της από τα ρωσικά στρατεύματα. Οι πληροφορίες για το συμβάν αναφέρουν ότι χτυπήθηκε από πυρά ρουκετών. Εκτός από εκείνη σκοτώθηκε ένας ακόμη πολίτης, ενώ δύο άτομα που την συνόδευαν τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Η Oksana Baulina εργαζόταν στον ευρύτερο δημοσιογραφικό χώρο μέχρι το 2012, χρονιά που ξεκίνησε συνεργασία με τον ιστότοπο Open Russia ως συντάκτης παραγωγής. Το 2017 ήταν επικεφαλής του καναλιού Navalny LIVE στο YouTube και στη συνέχεια εργάστηκε για το Ίδρυμα κατά της Διαφθοράς. Το 2019, η Baulina δούλεψε για αρκετούς μήνες στο τμήμα video project της Mediazone. Μετά την απαγόρευση του FBC τον Ιούνιο του 2021, έφυγε από τη Ρωσία για τη Λετονία και συνέχισε να εργάζεται για το «The Insider». Έχει κάνει πολλά ρεπορτάζ από το Λβιβ και το Κίεβο από την αρχή της εισβολής του καθεστώτος Πούτιν στην Ουκρανία.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας