Η πρώτη fake ιατρική είδηση του 2018 δυστυχώς προέρχεται από γιατρό.
Και ξαφνικά αφού όλα τα επιχειρήματα για τον εμβολιασμό καταρρίφθηκαν μερικοί “ειδικοί ” θυμήθηκαν το σκουαλένιο.
Γράφει λοιπόν γνωστός γιατρός για ένα εκ των εμβολίων που δημιουργήθηκαν το 2009 για την επιδημία του Η1Ν1 : . “Η αλήτ παράγγειλε για τον πληθυσμό 50 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Χ το οποίο περιείχε σκουαλένιο- ένα ανοσοενισχυτικό έκδοχο, που οι παρενέργειές του δεν είναι ακόμη πλήρως γνωστές, αλλά συνδέεται βάσιμα με σοβαρές νευρολογικές διαταραχές, όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας, ο ερυθηματώδης λύκος, με νεφροπάθειες, με το διαβόητο Σύνδρομο του Πολέμου του Κόλπου και άλλες εκφυλιστικές διαταραχές”.

Για να δούμε λοιπόν τι είναι αυτό το “θανατηφόρο” συστατικό.

Το Σκουαλένιο είναι μια ουσία που υπάρχει στη φύση.Υπάρχει στα φυτά ,στα ζώα και στον άνθρωπο. Ουσιαστικά είναι ένας βιολογικός πρόδρομος στη σύνθεση των στεροιδών .Οι επιστήμονες πιστεύουν πως πρόκειται για ένα από τα πιο θεμελιώδη και αρχαία οργανικά μόρια της ζωής.
Υπάρχει άφθονο στον άνθρωπο ,τόσο άφθονο ώστε ανιχνεύεται τόσο μέσα στον οργανισμό, όσο και στις εκκρίσεις του (όπως στα έλαια των δακτυλικών αποτυπωμάτων), αλλα υπάρχει και σε πολυάριθμα καλλυντικά, σιρόπια και παραφάρμακα και συμπληρώματα υγιεινής διατροφής.Το διαφημίζουν μάλιστα, πολύ, καταστήματα εναλλακτικών βιολογικών προιόντων.

Κάποια στιγμή το σκουαλένιο χρησιμοποιήθηκε σαν ανοσοενισχυτικό μερικών ελάχιστων εμβολίων ,όπως της πανδημικής γρίπης. Και αυτό γιατί αποδείχθηκε εξαιρετικό ανοσοενισχυτικό,δηλαδή δυναμώνει την ανοσολογική απάντηση ιδίως στις ομάδες ατόμων που έχουν χαμηλή ανοσία.

Κάποιοι όμως έκαναν μια μελέτη σε βετεράνους του Πολέμου του Κόλπου. Και βρήκαν αντισώματα κατά του σκουαλενίου. Και ως δια μαγείας βρέθηκε ο ένοχος για όλα τα περίεργα προβλήματα των Βετεράνων του κόλπου.Το σκουαλένιο που υπήρχε, κατά μερικούς, σε πειραματικά εμβόλια κατά του βακτηρίου του θανατηφόρου άνθρακα και η συνύπαρξη αντισωμάτων κατά του σκουαλενίου ήταν η τέλεια μίξη: Συνομωσία , Big Pharma ,Βιολογικός Πόλεμος!

Τι δείχνουν όμως τα ιατρικά δεδομένα μετα από πολλά χρόνια μελετών και τεράστιες αναδρομικές μελέτες;

Πρώτον, τα αντισώματα κατά του σκουαλενίου υπάρχουν στο 10% των ανθρώπων ανεξάρτητα αν έχουν λάβει εμβόλιο με σκουαλένιο.Σε μερικούς πληθυσμούς το ποσοστό αυτό είναι πολύ μεγαλύτερο.
Άλλη μελέτη έδειξε πως ακόμα και αν κάποιος κάνει εμβόλιο που περιέχει σκουαλένιο σαν ανοσοενισχυτικό δεν ανεβάζει περαιτέρω τα αντισώματα κατά αυτού.
Η τρίτη μελέτη έδειξε πως τα αντισώματα κατά του σκουαλενίου στους Βετεράνους του πολέμου του Κόλπου είναι ακριβώς στο ίδιο ποσοστό όπως και στο γενικό πληθυσμό.
Στην Πανδημική γρίπη του 2009 κυκλοφόρησαν στην Ευρώπη συνολικά 8 εμβόλια. Τα 3 είχαν σκουαλένιο.Το ένα περιείχε άλλο ανοσοενισχυτικό και τα υπόλοιπα 4 κανένα.. Από αυτά που είχαν σκουαλένιο ο συγγραφέας στοχοποιεί το ένα.

Όλες οι μελέτες, τόσο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας όσο και των καλύτερων Σουηδών επιδημιολόγων σε περισσότερες από 22 εκατ. δόσεις αντιγριπικών της Πανδημικής γρίπης δεν βρήκαν καμιά, στατιστικά σημαντική, διαφορά για αυτοάνοσες παρενέργειες σχετικές με την προσθήκη σκουαλενίου.

Έτσι λοπόν το σκουαλένιο, ένα από τα πιο βασικά και αρχαία οργανικά μόρια της ζωής , ένα συστατικό που υπάρχει παντού στη φύση, στον άνθρωπο, στο λάδι της ελιάς, στα ιχθυέλαια -από εκεί πήρε και το όνομά του εξάλλου, από ένα είδος καρχαρία όπου πρωτοανιχνεύθηκε- ένα προιόν που διαφημίζεται ως αντιοξειδωτικό και αντικαρκινικό και που χρησιμοποιήθηκε πριν από χρόνια στα εμβόλια της Πανδημικής γρίπης κάποιος το θυμήθηκε- μιας και τελείωσαν τα υπόλοιπα επιχειρήματα κατά των εμβολίων -για να θεμελιώσει θεωρίες συνομωσίας και να χτυπήσει τη μεγαλύτερη ιατρική εφεύρεση της σύγχρονης ιστορίας: Τα εμβόλια.

Η δεύτερη fake είδηση του 2018 είναι αλιευμένη από το διαδίκτυο.

Μου στέλνει λοιπόν ένας διαδικτυακός φίλος μια φωτογραφία που έχει ένα ποτήρι γάλα βαμμένο κόκκινο και γράφει.
“Νόμιμα επιτρέπονται 135 εκατομμύρια κύτταρα πύου σε ένα ποτήρι γάλα. Η βασική πρωτεΐνη του γάλακτος είναι η καζεΐνη η οποία είναι τοξική και προκαλεί, έκζεμα, ακμή, αρθρίτιδα, τερηδόνα, άσθμα, κολίτιδα και καρκίνο. Και μετά απορούμε γιατί αρρωσταίνουμε” γράφει η τρομολαγνική αφίσα.
Γεμάτο το διαδίκτυο λοιπόν τρομοκρατικά ψευδοεπιστημονικά δημοσιεύματα είπα, και αντιγράφοντας ένα ομοειδές αγγλικό να προσθέσω άλλο ένα.
Κοιτάξτε πόσο, γράφοντας απλώς διαφορετικά τα πράγματα χωρίς ούτε ένα ψέμα, μπορείς να τρομοκρατήσεις τον κόσμο.
“Υπάρχει μια ουσία στον οργανισμό μας που τον έχει κατακλύσει και περιέχει φορμαλδεύδη, κετόνες ,αιθανόλη , τρυπτοφάνη ,ουρία, μονοξείδιο του διυδρογόνου , σε τεράστιες ποσότητες οξείδιο του σιδήρου και 20 ακόμα διαφορετικά οξέα αλλά και πάνω από 4000 χημικές ουσίες. Μπορεί να προκαλέσει αναιμία, καρκίνους, λευχαιμίες. Οι φαρμακευτικές εταιρίες και οι κυβερνήσεις ξοδεύουν εκατομμύρια ευρώ για να την επεξεργαστούν και να τη συντηρήσουν.”
Ποιά Είναι Αυτή;
Μα το ανθρώπινο αίμα.

Πηγές.
1.http://www.who.int/vaccine_safety/committee/topics/adjuvants/squalene/questions_and_answers/en/
2. https://www.medscape.com/viewarticle/855558
3. http://www.bmj.com/content/343/bmj.d5956
4.https://ec.europa.eu/health//sites/health/files/preparedness_response/docs/ev_20150429_co14_en.pdf

πηγή φωτογραφίας