Η εταιρία που παράγει τα περιβόητα “Καλάσνικοφ” ανακοίνωσε από το δικτυακό της τόπο ότι προσφέρει έκπτωση 10% στην αγορά όπλων, για τους κατόχους δημοσιογραφικής ταυτότητας. Οπως έχουμε αναφέρει και αναλύσει στο jaj.gr:

Ο πόλεμος κατά των ανεξάρτητων δημοσιογράφων στη Ρωσία έχει αλλάξει «πίστα» εδώ και καιρό. Μέχρι πριν λίγο, οι δημοσιογράφοι γίνονταν στόχοι δολοφονικών επιθέσεων, ξυλοδαρμών, διαπόμπευσης, δικαστικών περιπετειών για ψύλλου πήδημα. Στις επιθέσεις αυτές πρωταγωνιστούσαν μισθωμένοι φονιάδες από τις «δημοκρατίες» του Καυκάσου, «γνωστοί – άγνωστοι», ακτιβιστές υπέρ του κλέους της αυτοκρατορίας και της καθαρότητας της πίστης, εισαγγελείς, δικαστές, μυστικές υπηρεσίες.

«Ο όμιλος είναι έτοιμος να προσφέρει έκπτωση 10% σε όλους τους συνεργάτες των μέσων ενημέρωσης με την επίδειξη της δημοσιογραφικής τους ταυτότητας. Οι συνεργάτες του ομίλου είναι επίσης διατεθειμένοι να δώσουν συμβουλές στους δημοσιογράφους όσον αφορά τα ζητήματα αυτοάμυνας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

jaj

Διαβάστε ακόμα στο jaj

H εταιρία προτείνει, μάλιστα, στους δημοσιογράφους να προτιμήσουν το όπλο της MR-80, στο οποίο χρησιμοποιούνται πλαστικές σφαίρες, ώστε οι βολές να μην είναι μοιραίες.

Θυμίζουμε ότι πριν από μερικές μέρες ο διευθυντής της εφημερίδας Novaya Gazeta Ντμίτρι Μουράτοφ είχε δηλώσει ότι σχεδιάζει να δώσει όπλα στους δημοσιογράφους της εφημερίδας του. Ο ίδιος είχε πει ότι πήρε αυτή την απόφαση επειδή δεν βλέπει κανένα μέτρο προστασίας των δημοσιογράφων της εφημερίδας εκ μέρους του κράτους.

Διαβάστε ακόμα στο jaj

Σχολιάζοντας μάλιστα την επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκε μέσα στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ηχώ της Μόσχας» η δημοσιογράφος Τατιάνα Φελγκενγκάουερ, η οποία κάνει μία από τις δημοφιλέστερες εκπομπές της πόλης, είχε πει: «Θα εξοπλίσω τους συντάκτες. Δεν μου απομένει άλλος τρόπος». Στο μεταξύ ο διευθυντής σύνταξης του ραδιοσταθμού “Ηχώ της Μόσχας”, Αλεξέι Βενεντίκτοφ πόσταρε προ ημερών στο Twitter ότι η δημοσιογράφος του σταθμού Ξένια Λάρινα έφυγε προσωρινά από τη Ρωσία. Θυμίζουμε ότι: είχε προηγηθεί η επίθεση στην αναπληρώτρια διευθύντρια σύνταξης του ραδιοσταθμού Ξένια Λαρινά κατά την διάρκεια της τηλεοπτικής του εκπομπής. Η δημόσια στοχοποίηση της μη αρεστής δημοσιογράφου έγινε σε μία περίοδο όπου αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των επιθέσεων διαφόρων «ακτιβιστών» εναντίον ανθρώπων, καλλιτεχνών, συγγραφέων, ποιητών που δεν συμφωνούν με το επίσημο «αφήγημα» της κυβερνητικής προπαγάνδας.

Μετά την επίθεση που είχε δεχθεί η δημοσιογράφος Τατιάνα Φελγκενγκάουερ, ο Βενεντίκτοφ είχε ασκήσει κριτική στα δημόσια τηλεοπτικά δίκτυα, θεωρώντας ότι η κριτική που ασκούν στο έργο των δημοσιογράφων του ραδιοσταθμού δημιουργεί κινδύνους για τους ίδιους. Αυτός είναι και ο λόγος που αποφάσισε να συμβουλέψει την Λάρινα να εγκαταλείψει την χώρα. Σύμφωνα με τον ίδιο η Λάρινα θα λείψει από τη Ρωσία για έξι μήνες τουλάχιστον μέχρι να υπάρξουν εγγυήσεις για την ασφάλεια της στη Ρωσία. Μέχρι τότε θα κάνει τις εκπομπές της από το εξωτερικό.

Διαβάστε ακόμα στο jaj