Επίθεση με μαχαίρι δέχτηκε μέσα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ηχώ της Μόσχας» η δημοσιογράφος Τατιάνα Φελγκενγκάουερ, η οποία κάνει μία από τις δημοφιλέστερες εκπομπές της πόλης. Αυτό δήλωσε ο διευθυντής του σταθμού Αλεξέι Βενεντίκτοφ με ανάρτησή του στο twitter.

Λίγο αργότερα, ο Βενεντίκτοφ δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Intefax, ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι γνωστό τίποτα για την κατάσταση της υγείας της δημοσιογράφου, παρά μόνο ότι διακομίστηκε στο νοσοκομείο και βρίσκεται διασωλινωμένη. Σύμφωνα με πληροφορίες από το νοσοκομείο η κατάσταση της υγείας της δημοσιογράφου δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο.

Η αστυνομία της Μόσχας επιβεβαίωσε την επίθεση. «Άγνωστος τραυμάτισε την δημοσιογράφο στο λαιμό. Τον συνέλαβαν και αυτή τη στιγμή ανακρίνεται» δήλωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες αναμένεται το πόρισμα της ψυχιατρικής αξιολόγησης του δράστη.

Αστυνομικές πηγές δήλωσαν πως τα αίτια της επίθεσης είναι προσωπικά, ενώ μία δεύτερη εκδοχή αναφέρεται σε «αλητεία». Σύμφωνα με την αστυνομία ο δράστης ήταν γνωστός της δημοσιογράφου και η επίθεση δεν έχει σχέση με την δημοσιογραφική της δραστηριότητα. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως στον σταθμό εισέβαλλαν δύο άτομα, ένας με μαχαίρι και ένας άλλος με κάποιο αιχμηρό αντικείμενο.

Ο υποδιευθυντής του σταθμού Σεργκέι Μπούντμαν δήλωσε πως μόνο ένας άντρας εισέβαλε στο σταθμό, αφού προηγουμένως εξουδετέρωσε με σπρέι πιπεριού τον φύλακα στην είσοδο. Στη συνέχεια ανέβηκε στον όροφο που βρίσκεται ο ραδιοφωνικός σταθμός και μαχαίρωσε τη δημοσιογράφο. Κατά την σύλληψη του ο δράστης τραυματίστηκε ελαφρά.