Το φως της δημοσιότητας βλέπει ένα video,όπου ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο δείχνει σε χάρτη μία στρατιωτική επιχείρηση από τη νότια Ουκρανία στη Μολδαβία. Ο χάρτης περιέχει λεπτομέρεις για την επίθεση του καθεστώτος Πούτιν στην Ουκρανία, κάποιες από τις οποίες ήδη έλαβαν σάρκα και οστά τις πρώτες ημέρες της εισβολής. Δείχνει όμως και επιθέσεις που δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί. Κάποια από αυτές έχει ως αφετηρία τον λιμένα της Οδησσού με κατεύθυνση τη Μολδαβία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Βλαδίμηρος έχει κατά νου να αποστείλει στρατεύματα στο γειτονικό της Ουκρανίας κράτος. Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, γνωστός και ως αεροπειρατής για την αρπαγή του αντιφρονούντος δημοσιογράφου Προτάσεβιτς, επανέλαβε για μια ακόμη φορά πως ο στρατός της χώρας του δεν προτίθεται να εισβάλει στην αμυνόμενη για έβδομη συνεχόμενη ημέρα Ουκρανία. Επίσης, τόνισε ξανά πως δεν ο στρατός του Πούτιν δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει εχθροπραξίες ξεκινώντας από τη χώρα του.

Στο μεταξύ, το καθεστώς Πούτιν σκληραίνει τη στάση του στην Ουκρανία εντείνοντας τους βομβαρδισμούς στη Μαριούπολη και το Χάρκοβο, ζητώντας από τις τοπικές αρχές κάθε πόλης από την οποία διέρχεται την παράδοσή τους. Επίσης, υπάρχουν πληροφορίες πως ελικόπτερα του καθεστώτος με αλεξιπτωτιστές κατευθύνονται προς τους δύο μεγαλύτερους πυρηνικούς σταθμούς της χώρας, με σκοπό την κατάληψή τους. Εργαζόμενοι του σταθμού βρίσκονται στο δρόμο, για να τους μεταπείσουν. Παράλληλα αυξάνονται τα video με εκρήξεις βομβών, που δείχνουν να είναι θερμοβαρικές, σύμφωνα με τον τρόπο που επενεργούν.

Οι αξιωματούχοι του καθεστώτος Πούτιν ανταγωνίζονται τον ηγέτη τους σε εμπρηστικές δηλώσεις. Μετά τις πολεμικές απειλές του Μεντβέντεφ με αποδέκτη τη Γαλλία και τις ειρωνείες της Ζαχάροβα για τη Γερμανία, όπου δήθεν αναρωτιέται αν αυτή έχει αποναζιστικοποιηθεί (μιμούμενη τον Ερντογάν, που αποκάλεσε τους Γερμανούς «εγγόνια του Χίτλερ»), έφτασε και η σειρά του Σεργκέι Λαβρόφ. Ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής του καθεστώτος Πούτιν δήλωσε πριν από λίγο ότι «ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος θα είναι πυρηνικός και καταστροφικός».

Κόσμος χάνει τη ζωή του και την περιουσία του, η ειρήνη λεηλατείται σε όλα τα επίπεδα. Επίσης, είναι σαφές πως η διπλωματία έχει απωλέσει στη φάση αυτή την «ορθογραφία» της. Όταν τελειώσει όλο αυτό, όπως κι αν τελειώσει, κάποιοι σε όποιο στρατόπεδο κι αν ανήκουν πρέπει να κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στην παγκόσμια κοινωνία των ήρεμων ανθρώπων για όσα έκαναν και για όσα παρακίνησαν ή υποχρέωσαν τους υφισταμένους τους να κάνουν.