Και ξαφνικά ο νέος πρωθυπουργός της χώρας στρέφεται κατά του ίδιου του εαυτού; Της παράταξής του; Λάτρεψε τον Κάστρο; Αγάπησε τη Συμφωνία των Πρεσπών;

Δείτε αυτό το tweet:

Δικαίως θα απορήσετε. Είναι δυνατόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης να επιτίθεται στην πολιτική οικογένειά του και να την αποκαλεί ακροδεξιά; Είπαμε ότι είναι Κεντρώος, αλλά όχι και έτσι!

Υπάρχουν όμως και χειρότερα:
Αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να κάνει μνημειώδη kolotoumba (διεθνής πλέον όρος χάρη στον τέως πρωθυπουργό) σε ένα εμβληματικό ζήτημα και δη εθνικό ή αυτό εξηγεί το γεγονός ότι προεκλογικά η αναφορά στο “Μακεδονικό” ήταν δυσανάλογα μικρή από το νέο πρωθυπουργό της χώρας; Μα τι έχει συμβεί τέλος πάντων;

Πρόκειται για ένα sequel από ψευδείς ειδήσεις; Ή είναι αυτό που λέμε ότι η “εξουσία σε αλλάζει” και ο νέος πρωθυπουργός βγάζει από μέσα του τον επαναστάτη που κρύβει;

ΜΑΣ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ, ΤΕΧΝΙΚΟ ΛΑΘΟΣ

Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για τίποτα από όλα αυτά. Ο ολίγων ωρών πρωθυπουργός έπρεπε να αποκτήσει το twitter account του προκατόχου του με το όνομα @PrimeMinisterGR. Κατά την τελετή πάραδοσης-παραλαβής όμως, εφαρμόστηκε μια βιαστική λύση: αλλάζουμε κωδικούς και φωτογραφία και συνεχίζουμε την ιστορία του… πρωθυπουργικού ακάου από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενοι. Αλλάζοντας απλώς και μόνο τη φωτογραφία, τα παλαιότερα tweets “επί Τσίπρα” κοσμούνται πλέον από τη σημερινή φωτογραφία του λογαριασμού. Δηλαδή τη φωτογραφία του σημερινού πρωθυπουργού. Το μόνο μεμπτόν στην ιστορία αυτή είναι ότι οι επιτήδειοι διακινούν αυτά τα tweets όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται να ερωτεύεται τη Συμφωνία των Πρεσπών, χωρίς να αναφέρονται στην ημερομηνία του post. Και φυσικά, αργά ή γρήγορα, η γκάφα γίνεται φάρσα και η φάρσα γίνεται viral.

Εδώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποθεώνει Τσίπρα!

Εδώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης μνημονεύει τους ΕΑΜίτες και τις ΕΑΜίτισσες.

ΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΣΩΣΤΗ ΜΕΤΑΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ;

Θα χρησιμοποιήσουμε για παράδειγμα την περίπτωση της παράδοσης παραλαβής του @POTUS, δηλαδή του επίσημου λογαριασμού του Προέδρου των ΗΠΑ (POTUS= President of the United States).

O Ομπάμα ήταν ο πρώτος Πρόεδρος των ΗΠΑ (44ος στη σειρά) που έκανε χρήση επίσημου λογαριασμού στο twitter. Το περίφημο potus είχε 13.7 εκατομμύρια ακολούθους.

Ενα λεπτό μετά την ορκομωσία του Τραμπ στην θέση του Προέδρου των ΗΠΑ άρχισε η μετάπτωση του λογαριασμού στα χέρια του Τραμπ. Αυτό όμως έγινε σταδιακά και με τον εξής τρόπο:
Ο αρχικός λογαριασμός, το POTUS μετονομάστηκε σε POTUS44, δηλαδή 44ος Πρόεδρος των ΗΠΑ. Τα 13,7 εκατομμύρια χρήστες διατηρήθηκαν, όπως και  τα tweets σε back up. Στη συνέχεια δημιουργήθηκε νέο στην πραγματικότητα account με το όνομα @POTUS και σε αυτό η twitter “τοποθέτησε” τα ίδια 13.7 εκατομμύρια followers. Aυτό μάλιστα χρειάστηκε λίγο χρόνο για να γίνει με αποτέλεσμα το πρώτο 24ωρο να φαίνεται ότι οι ακόλουθοι του επίσημου λογαριασμού μειώθηκαν αίφνης στα 3 εκατομμύρια. Κάποια στιγμή η διαδικασία ολοκληρώθηκε και οι λογαριασμοί ακολοθούν πλέον την δική τους ιστορία.
Εσχάτως μάλιστα τα tweets του Τραμπ αρχειοθετούνται ως επίσημα έγγραφα του κράτους! Iσως είναι ο μόνος τρόπος να μείνουν στην Ιστορία.

Για το τέλος δείτε το τελευταίο tweet του @POTUS44, δηλαδή του Μπαράκ Ομπάμπα ως Προέδρου των ΗΠΑ: