Ο ηγέτης της Νότιας Οσετίας, που έχει αποσχισθεί από τη Γεωργία, δήλωσε ότι διερευνά το ενδεχόμενο να θέσει σε δημόσια διαβούλευση την επαναφορά της περιοχής αυτής στη Ρωσία. «Πρέπει να ζητήσουμε τη γνώμη του λαού και να φροντίσουμε αυτός να εκφραστεί ελεύθερα για την πιθανότητα ένωσης με τη Ρωσική Ομοσπονδία» σχολίασε ο Ανατόλι Μπιμπίλοφ, μιλώντας στη ρωσική τηλεόραση. «Δεν είναι δύσκολο, μπορεί να γίνει χωρίς καθυστέρηση. Είναι τεχνικό το ζήτημα» συνέχισε, αναφέροντας ότι η ένωση με τη Ρωσία είναι η βαθιά επιθυμία του λαού της Οσετίας. Πριν μία εβδομάδα, ο Μπιμπίλοφ (αριστερά, στη φωτογραφία με τον Πούτιν) γνωστοποίησε ότι έστειλε στην επικράτεια της Ουκρανίας στρατιώτες από τη Νότια Οσετία, προκειμένου «να βοηθήσουν στην προστασία της Ρωσίας».

South Ossetia

Όπως γνωρίζετε, η Νότια Οσετία και η Αμπχαζία είναι οι δύο περιοχές της οροσειράς του Καυκάσου, που αποσχίστηκαν από τη Γεωργία. Η Ρωσική Ομοσπονδία αναγνώρισε την ανεξαρτησία τους τον Αύγουστο του 2008, μετά τον σύντομο πόλεμο με τη Γεωργία. Από την εποχή εκείνη, ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις σταθμεύουν μόνιμα και στις δύο αυτές περιοχές.

Πριν τρεις ημέρες, ο επικεφαλής των αυτονομιστών της λαϊκής δημοκρατίας του Λουγκάνσκ Λεονίντ Πασέτνικ δήλωσε ότι «στο εγγύς μέλλον» θα πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα για την ένωση της περιοχής με τη Ρωσία. Κλείνοντας, θα αναφέρουμε ότι και ο ηγέτης των αυτονομιστών του λαϊκής δημοκρατίας του Ντονέτσκ Ντένις Πουσίλιν, μιλά συχνά για το ενδεχόμενο ένωσης της περιοχής του με τη Ρωσία.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας