Μια ομάδα αρνητών του κορωνοϊού και ενάντιοι στον εμβολιασμό εισέβαλαν αργά το βράδυ της Παρασκευής (3/9) στο κτίριο που στεγάζει τη δημόσια τηλεόραση της Σλοβενίας και ζήτησαν να μεταδοθούν οι απόψεις τους.

Η Αστυνομία έδωσε γρήγορα τέλος στο επεισόδιο και συνέλαβε 20 άτομα που είχαν καταφέρει να εισβάλουν στο στούντιο των ειδήσεων του σταθμού, μετέδωσε σήμερα το σλοβενικό πρακτορείο ειδήσεων STA.

«Είναι μια απαράδεκτη επίθεση στα μέσα ενημέρωσης, τη δημοσιογραφία και τη δημοκρατία», δήλωσε η διευθύντρια ειδήσεων του σταθμού, Μάνιτσα Γιάνεζιτς Αμπρόζιτς.

Η ένωση των Σλοβένων δημοσιογράφων, DNS, ανακοίνωσε πως το επεισόδιο είναι απλώς «η κορυφή του παγόβουνου» στην «εκστρατεία μίσους» εναντίον των ΜΜΕ, η οποία τροφοδοτείται από την κυβέρνηση του συντηρητικού πρωθυπουργού Γιάνεζ Γιάνσα.

Ο διευθυντής της RTV, Αντρέι Γκραχ Γουάτμο, ανακοίνωσε αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Ωστόσο, παραδέχθηκε πως «η περιοχή μπροστά από το κτίριο της τηελόρασης είναι δημόσιος χώρος, έτσι οι διαδηλωτές έχουν δικαίωμα να συγκεντρώνονται εκεί».

Αρνητές του κορονοϊού διαδηλώνουν κατά διαστήματα εδώ και τέσσερις μήνες έξω από το κτίριο της τηλεόρασης και παρενοχλούν εργαζομένους της. Οπως μετέδωσε το STA, πίσω από το επεισόδιο βρίσκεται μια κίνηση με επικεφαλής τον πρώην αξιωματικό του Στρατού, Λάντισλαβ Τρόχα, έναν βετεράνο του πολέμου του 1991 για την ανεξαρτησία της Σλοβενίας.