Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου από την πλευρά των Μέσων “Χρήσιμη και επικοδομητική ήταν η συνάντηση των εκπροσώπων των Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων της χώρας με τον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσο που πραγματοποιήθηκε χθες 14/6/2017. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και η βουλευτής Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα.

Συζητήθηκε το θέμα των ραδιοφωνικών συχνοτήτων, εν όψει και του επικείμενου νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί το προσεχές διάστημα.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να κατατεθεί πρόταση, από την πλευρά των Δημοτικών ΜΜΕ, σχετικά με την ιδιαιτερότητα των δημοτικών Ραδιοφωνικών σταθμών στη διαδικασία αδειοδότησης.

Συζητήθηκε, επίσης, το θέμα της κρατικής διαφήμισης. Ο κ. Κρέτσος ενημέρωσε τους εκπροσώπους ότι με ν.σ που ετοιμάζεται αυξάνεται σημαντικά το ποσοστό της κρατικής διαφημιστικής δαπάνης που θα διοχετεύεται στα Ραδιόφωνα. Ανακοίνωσε, επίσης, ότι η ΓΓ Ενημέρωσης ετοιμάζει ένα αξιόπιστο σύστημα μέτρησης των ακροαματικοτήτων σε όλη τη χώρα.

Οι εκπρόσωποι των Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ προσκάλεσαν τον ΓΓ Ενημέρωσης στο 2ο Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουλίου στην Αθήνα, οπότε και θα συγκροτηθεί επίσημα η Ένωση Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο αντιπρόεδρος του «Αθήνα 9.84» Μιχάλης Κυριακίδης, από το «Κανάλι1» του Πειραιά ο πρόεδρος Παν Αβραμίδης και ο αντιπρόεδρος Στ. Μπρατσόλης, από την ΔΕΠΕ Τρίπολης ο Δημ. Μανιατάκος και από την Επικοινωνία FM η πρόεδρος Μαίρη Αρώνη, ο αντιπρόεδρος Δημ.  Κεϊμπίνος”.

πηγή φωτό