Με τίτλο “Εκεί που ο Παππάς συναντά τον Καλφαγιάννη…” ο Σπύρος Κρίμπαλης, επανέρχεται σχολιάζοντας τις απαντήσεις που δόθηκαν μετά την ανοιχτή επιστολή την οποία απηύθυνε στον Υπουργό Ν.Παππά…

“Χτες Δευτέρα μετά από τρεις μέρες έντονων διαβουλεύσεων και εσωτερικών αναζητήσεων δόθηκαν στη δημοσιότητα δύο απαντήσεις στις βαρύτατες και αναλυτικές καταγγελίες που κατέθεσα με την ανοιχτή επιστολή μου για τις δυσλειτουργίες της ΕΡΤ. Η πρώτη από τον Υπουργό ΨΗΠΤΕ, Νίκο Παππά. Η δεύτερη από τον Πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτη Καλφαγιάννη.

Ο Νίκος Παππάς με ανάρτησή του στο facebook θεώρησε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι για όλα φταίει η DIGEA και η ΑΕΠΙ!!! Ισχυρίστηκε δηλαδή ότι έχει δημιουργηθεί όλος αυτός ο θόρυβος γύρω από την ΕΡΤ επειδή κάποιοι ενοχλούνται για την διαφαινόμενη «χειραφέτηση» της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης από τις δύο εταιρείες. Επιπλέον κάποιοι άλλοι ενοχλούνται επειδή η κυβέρνηση σχεδιάζει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το «μαύρο» του 2013.

Πρόκειται για την κλασική πολιτικάντικη μέθοδο του να πετάς την μπάλα στην κερκίδα, να απαντάς γενικά και αφηρημένα όταν σε ρωτούν κάτι συγκεκριμένο, να αναφέρεσαι στο τι προτίθεσαι να κάνεις στο μέλλον όταν η συζήτηση είναι για το τι έχεις κάνει μέχρι τώρα και φυσικά να καταγγέλλεις κάθε κριτική ως λάσπη εκπορευόμενη από τον πολιτικό σου αντίπαλο. Κλασικά εικονογραφημένα. Ας μην ξεχνάμε ότι πριν από λίγες μέρες ο Νίκος Παππάς ταύτισε εσκεμμένα τον σύντροφό του Νίκο Φίλη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη επειδή τόλμησε να ασκήσει κριτική για την ΕΡΤ!!

Για τα θέματα της καθημερινής διάλυσης της ΕΡΤ, της εμπόλεμης εκδικητικής φατρίας, της ξεσαλωμένης παραδιοίκησης, της αναξιοκρατίας, της αδιαφάνειας, της ρουσφετολογίας, της έλλειψης στρατηγικού σχεδίου, της συγκαλυμμένης λογοκρισίας, της υποβάθμισης του προγράμματος, της ασυνέπειας στον προγραμματισμό, της γενικευμένης ασυδοσίας, για όλα αυτά δεν είχε να πει απολύτως τίποτα ο υπουργός. Και βέβαια ούτε λόγος για αυτοκριτική ή αναθεώρηση της στρατηγικής συμμαχίας με τον Καλφαγιάννη.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε την ανάρτηση του Νίκου Παππά

Από την άλλη μεριά ο Παναγιώτης Καλφαγιάννης σε μια ακόμη ανισόρροπη, εμετική ανακοίνωση στρεφόμενη προσωπικά εναντίον μου, προσπαθεί με το βαθιά συμπλεγματικό ύφος του παρεξηγημένου τραμπούκου να στοιχειοθετήσει την βλακώδη εξίσωση Κρίμπαλης=Φίλης=Μητσοτάκης=Τζήμερος=Ψαριανός… Στο μόνιμα διαταραγμένο μυαλό του είμαστε όλοι ένα και τον κυνηγάμε τα βράδια όταν ξαποσταίνει από τον κάματο της ΠΟΣΠΕΡΤ και την λάτρα της παραδιοίκησης.

Ως απόδειξη δε της αγνής και άδολης συνεισφοράς του στην ΕΡΤ αναφέρει τον καίριο ρόλο που έπαιξε στην αποκάλυψη των σκανδάλων των προηγούμενων διοικήσεων της ΕΡΤ, προκαλώντας ακόμα και την παρέμβαση του εισαγγελέα. Φυσικά όταν μιλάει για τα σκάνδαλα του παρελθόντος παραλείπει την υπόθεση της κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια απάτης του ίδιου του Καλφαγιάννη και της συζύγου του κατά της ΕΡΤ, η οποία από κακούργημα έγινε πλημμέλημα και έτσι παραγράφηκε.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το κείμενο του Καλφαγιάννη

Ο λόγος του Παππά και ο λόγος του Καλφαγιάννη έχουν κάτι το βαθιά συμπληρωματικό. Θυμίζουν αρκετά το σχήμα του καλού και του κακού μπάτσου. Μειλίχιος, γλυκός, παρηγορητικός ο ένας. Παρορμητικός τραμπούκος ο άλλος. Δήθεν οραματιστής ο ένας, καταθέτει όνειρα και σχέδια για το μέλλον. Εντελώς λούμπεν ο άλλος, στρίβει το μαχαίρι στο αμαρτωλό παρελθόν. Ο ένας είναι το χαμόγελο της Colgate. Ο άλλος είναι η μπουνιά στο μάτι.

Κι όμως αυτοί οι τόσο διαφορετικοί αλλά και τόσο αλληλοσυμπληρωματικοί κόσμοι κάπου συναντιούνται. Πού; Στις Τυπολογίες. Όλο το προηγούμενο διάστημα οι Τυπολογίες ενημέρωναν το αναγνωστικό τους κοινό ότι πίσω από τις «άδικες» επιθέσεις στον Βασίλη Κωστόπουλο κρύβεται δήθεν ο «μυστικός πόλεμος» για τη σθεναρή του στάση στο θέμα της ΑΕΠΙ. Ακολουθεί απάνθισμα δημοσιευμάτων για τον άνθρωπο που είπε το μεγάλο ΟΧΙ στην ΑΕΠΙ. Προσοχή: οι επανειλημμένες αναρτήσεις αναφέρονται στο ίδιο γεγονός –είναι η ίδια είδηση επαναλαμβανόμενη σχεδόν κάθε μήνα…

http://www.typologies.gr/to-ochi-kostopoulou-stin-aepi-prostatefse-dimosio-chrima-ke-dimiourgous/

http://www.typologies.gr/to-kostos-apo-to-ochi-kostopoulou-stin-aepi/

http://www.typologies.gr/to-ochi-tou-vasili-kostopoulou-stin-aepi-glytose-13-ekat-evro/

Βέβαια ο μέγας ήρως Κωστόπουλος που τα έβαλε με κοτζάμ ΑΕΠΙ το έκανε μετά την διάλυση της εταιρείας και αφού η ιστορία είχε βρωμίσει από παντού. Μάλιστα ως νομικός σύμβουλος της ΕΡΤ για 26 χρόνια δεν είχε κανένα πρόβλημα να συνεργάζεται αρμονικά μαζί της. Εν πάση περιπτώσει, πρόσφατα οι Τυπολογίες ανακάλυψαν ότι ο Κωστόπουλος δεν είναι μόνο ο άνθρωπος που είπε ΟΧΙ στην ΑΕΠΙ αλλά ο άνθρωπος που θα πει ΟΧΙ και στην DIGEA. Δηλαδή πόσο WOW!!

http://www.typologies.gr/o-anthropos-poy-sygkroystike-me-aepi-kai-digea/

http://www.typologies.gr/sotiria-tis-ert-apo-to-dysvastachto-kostos-tis-digea/

πηγή κεντρικής φωτογραφίας