Μια αρθρογράφος σε κρατική εφημερίδα της Αιγύπτου ισχυρίστηκε ότι οι ΗΠΑ εφηύραν το Ισλαμικό Κράτος και οργάνωσαν και τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου για να μπορούν να δικαιολογούν τις στρατιωτικές επεμβάσεις τους στη Μέση Ανατολή.

«Είναι δυνατόν να πιστεύουν την επίσημη εκδοχή, από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, για τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001;», έγραψε η δημοσιογράφος Noha Al-Sharnoubi στη γνωστή εφημερίδα Al-Ahram, μεγάλη εφημερίδα που ανήκει στην αιγυπτιακή κυβέρνηση.

Η κυρία Al-Sharnoubi έγραψε στη στήλη της, που δημοσιεύθηκε στις 23 Αυγούστου, ότι οι επιθέσεις στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου και το Πεντάγωνο θα μπορούσε να έχουν προμελετηθεί και σχεδιαστεί με μόνο στόχο να “δικαιολογηθεί ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας”. Πέραν αυτού, εξέφρασε τις αμφιβολίες της για τις πράξεις του ISIS ισχυριζόμενη ότι το ισλαμικό κράτος κατασκευάστηκε ως ένα “τρικ”, με απώτερο στόχο την ενίσχυση της εξωτερικής πολιτικής των Αμερικανών.

Η αρθρογράφος δεν φαίνεται πάντως να ορρωδεί προ ουδενός. Με περίσσιο δημοσιογραφικό θάρρος ασχολείται με το burkini και τις απαγορεύσεις, τη στρατιωτική εμπλοκή της Γαλλίας στη Λιβυή, καθώς επίσης και αν είναι αποδεκτό να θυσιάζονται κότες, πάπιες και χήνες!

Σύμφωνα με την αγγλική μετάφραση από το Ινστιτούτο Ερευνών Μέση Ανατολή (MEMRI), η κα Al-Sharnoubi έγραψε: “Είναι άραγε τυχαίο ότι οι επικεφαλής της επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου είχαν εκπαιδευτεί σε αμερικανικές σχολές πιλότων;”.

«Όλοι γνωρίζουμε ότι τέσσερις αεροπειρατές με ισάριθμα αεροπλάνα πέταξαν τόσο ελεύθερα, διείσδυσαν στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ και χτύπησαν τους πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου και το Πεντάγωνο ένας προς έναν, σε διάστημα 15 ως 30 λεπτών», πρόσθεσε. “Όλα αυτά έγιναν χωρίς οι Αμερικανοί να καταρρίψουν τα αεροπλάνα, παρά τις Μυστικές Υπηρεσίες, τους δορυφόρους και τα ραντάρ τους;”, διερωτάται. “Ή όλο αυτό είχε προσχεδιαστεί προκειμένου να δικαιολογήσει τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, το [πρώτο] επεισόδιο του οποίου [αργότερα] άρχισε στο Ιράκ;”

Η κα Al-Sharnoubi αμφισβήτησε επίσης το περιεχόμενο των βίντεο προπαγάνδας του ISIS, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για “μια ακόμα ιστορία που είχε προετοιμαστεί εκ των προτέρων [από τη Δύση], για να δικαιολογήσει την καταστροφή, τον κατακερματισμό και την κατοχή” των χωρών της Μέσης Ανατολής. Και πώς εξηγείται ότι “τα περισσότερα μέλη του ISIS είναι ξένοι υπήκοοι (Δυτικοί)”;

«[Ίσως οι Δυτικές] Μυστικές Υπηρεσίες να είναι πίσω από τις επιθέσεις και αργότερα μουσουλμάνοι πολίτες συνελήφθησαν και δολοφονήθηκαν και απλώς κατηγορήθηκαν για τέλεση των επιθέσεων, προκειμένου να δικαιολογηθεί αυτό που συμβαίνει στις αραβικές χώρες στο όνομα του πολέμου κατά της τρομοκρατίας, καθώς επίσης και για να δικαιολογηθεί το σχέδιο εκδίωξης των μουσουλμάνων στις τους μουσουλμάνους στις ΗΠΑ και την Ευρώπη;”

Η Αίγυπτος εμφανίζεται στη θέση 159 από 180 χώρες στη λίστα για τον Παγκόσμιο Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου, των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, για το 2016.  Σύμφωνα με την έκθεση: “οι δημοσιογράφοι είναι υποχρεωμένοι, για λόγους εθνικής ασφάλειας, να αναφέρουν μόνο την επίσημη εκδοχή των επιθέσεων” στο πλαίσιο του αντιτρομοκρατικού νόμου που ψηφίστηκε το 2015.

Πηγή Φωτογραφίας και άρθρου