Οκτώ (8) ΔΩΡΕΑΝ διαδικτυακά σεμινάρια από τον συγγραφέα Θανάση Τριαρίδη. Oκτώ δίωρα σεμινάρια 08 * 15 * 22 * 29 * Νοεμβρίου * 06 * 13 * 20 * 27 Δεκεμβρίου 2020. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6937252007  &  6937160705 *email: angelikitriaridou@gmail.com 

Είναι δύσκολος, συχνά ασφυκτικός, ο χρόνος του εγκλεισμού και πολλαπλασιάζει την μοναξιά, την θλίψη, το άγχος, την έτσι κι αλλιώς θεριεμένη ανασφάλεια. Και προφανώς σε αυτούς τους καιρούς δοκιμάζονται οι χειρονομίες για ενότητα των ανθρώπων. Σε αυτές τις χειρονομίες έβαλα όλην την ενήλικη ζωή μου: σε βιβλία και κείμενα και εκδόσεις, σε θεατρικά έργα και παραστάσεις, σε μαθήματα και εργαστήρια.

 Αν και αναγνωρίζω το λογικό επιχείρημα πως κάθε εργασία πρέπει να αμείβεται, πιστεύω με πάθος στην δωρεάν διάθεση της πνευματικής προσπάθειας – πιθανώς γιατί σε αυτήν την πνευματική κοινοκτημοσύνη νιώθω πως αναπνέω καθαρότερα. Ήμουν ο πρώτος (και μέχρι στιγμής ο μόνος, από όσο ξέρω) ελληνόγλωσσος συγγραφέας που κυκλοφόρησε ελεύθερα όλα τα βιβλία και όλα τα θεατρικά του έργα στο Διαδίκτυο – και για τον βιοπορισμό μου κρατούσα τα σεμινάρια του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Όταν ήρθε ο Covid19 και τα Lockdown της άνοιξης έκανα 23 δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια – και αισθανόμουν πολύ χαρούμενος για αυτό. Τα σεμινάρια αυτά μαζί με τις 4 κινηματογραφημένες παραστάσεις έργων μου που ανέβασα στο διαδίκτυο ήταν η δική μου (απολύτως ασήμαντη μεν αλλά κρίσιμη για τα δικά μου δεδομένα) συμμετοχή στο μεγάλο τραπέζι που απλώθηκε στον καιρό του πρώτου Lockdown.

 Ένα δεύτερο Lockdown, μάλλον περισσότερο αναγκαίο ακόμη και από το πρώτο, βρίσκεται μπροστά μας για τους επόμενους μήνες. Καθώς έχουμε ξεκινήσει την προσπάθεια της ανοιχτής διαδικτυακής ακαδημίας ~τα μελένια λεμόνια~ (τα σεμινάρια για την ιστορία του σύγχρονου παγκόσμιου θεάτρου έχουν ήδη αναγγελθεί εδώ: https://elearning.polis.edu.gr/course/melenia-lemonia-theater-all/), όλοι όσοι φτιάξαμε αυτήν την πλατφόρμα αποφασίσαμε να προσφέρουμε μια σειρά δωρεάν σεμιναρίων. Είναι η σειρά ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΥΣΤΙΚΗ ΚΑΡΔΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ – μια σειρά σεμιναρίων που θα κάνω εγώ κάθε Κυριακή.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα – και φυσικά το link από όπου θα μπορεί να μπει ο καθένας και να παρακολουθήσει απολύτως δωρεάν αυτά τα σεμινάρια.

Μέσα από ιστορίες ανθρώπων, μνημείων, πολέμων και φριχτών καταστροφών, απίστευτων πολιτισμικών επιτευγμάτων και μοναδικών καλλιτεχνικών έργων, ο συγγραφέας Θανάσης Τριαρίδης αναζητά την μυστική καρδιά των ευρωπαϊκών πόλεων και την βαθύτερο άξονα που συνέχει τον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Κάθε Κυριακή θα ταξιδεύουμε στο Παρίσι, στη Βενετία, στη Ρώμη, στη Φλωρεντία, στην Κωνσταντινούπολη, στο Βερολίνο, στην Πράγα, στο Λονδίνο αναζητώντας τον πολιτισμό που μας καθόρισε και προσδιορίζει τις ζωές μας.Ένα μαγευτικό ταξίδι στους ρίζες αλλά και στο μέλλον της Ευρώπης που προσφέρεται δωρεάν σε όποιον το επιθυμεί τον καιρό του Lockdown. Η συμμετοχή στα οχτώ σεμινάρια είναι ελεύθερη με αυτό το link: https://elearning.polis.edu.gr/course/melenia-lemonia-poleis-all/ Αρκεί κανείς να πατήσει τον σχετικό σύνδεσμο, να συμπληρώσει την καρτέλα του (ή εφόσον το έχει κάνει στο παρελθόν, να βάλει τους κωδικούς του) και αυτόματα μπαίνει στο περιβάλλον του σεμιναρίου.

 ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

  1. ΠΑΡΙΣΙ

Ο αέναος παλμός του κόσμου Κυριακή 08 Νοεμβρίου, 7.00 μμ

  1. ΒΕΝΕΤΙΑ

Η απαρχή του σύγχρονου κόσμου Κυριακή 15 Νοεμβρίου, 7.00 μμ

3: ΡΩΜΗ

Το κλειδί των αιώνων Κυριακή 22 Νοεμβρίου, 7.00

4: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

Η ψυχή στις φλόγες της ομορφιάς Κυριακή 29 Νοεμβρίου, 7.00 μμ

  1. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Ο μυστικός κρίκος Κυριακή 06 Δεκεμβρίου, 7.00 μμ

  1. ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Η φλεγόμενη ιστορία του ανθρώπου Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, 7.00 μμ

  1. ΠΡΑΓΑ

Το σύμπαν των αναγραμματισμών Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, 7.00 μμ

  1. ΛΟΝΔΙΝΟ

Το κέντρο της Ιστορίας Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, 7.00 μμ

τα μελένια λεμόνια / * ΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ * από τον Θανάση Τριαρίδη και τις Εκδόσεις Ευρασία * ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Πολυχώρος Πόλις

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6937252007 * 6937160705 *email: angelikitriaridou@gmail.com]