Και ξαφνικά το απόγευμα της Παρασκευής (10.11.2017) προέκυψε το ερώτημα: που είναι ο Παναγιώτης Λάμψιας; Ο διευθυντής της εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ” φερόταν να αναζητείται από την αστυνομία προκειμένου να συλληφθεί μετά από μήνυση του Υπουργού Εθνικής Αμυνας, Πάνου Καμμένου. Ως αφορμή για την υποβολή μήνυσης και τη συνακόλουθη κίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας κατά του Διευθυντή της εφημερίδας παρουσιάστηκε το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας για την πώληση αμυντικού υλικού από τα αποθέματα του ελληνικού στρατού στη Σαουδική Αραβία.

Η εφημερίδα μάλιστα έκανε και την ακόλουθη ανάρτηση στο δικτυακό τόπο της όπου ισχυρίστηκε ότι ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας ζητούσε τη σύλληψη του Διευθυντή της Εφημερίδας.

Ακολούθησαν post στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, όπως αυτό του δημοσιογράφου της εφημερίδας Ηλία Κανέλλη.

Ο Κουφοντινας είναι σπίτι του. Έχει μείνει μια θέση ελεύθερη στον Κορυδαλλό. Έτσι ο Καμμένος έστειλε την αστυνομία στα ΝΕΑ να συλλάβουν τον διευθυντή Παναγιώτη Λάμψια. Δημοκρατικά πράγματα.

Δημοσιεύτηκε από Elias Kanellis στις Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017

Πληροφορίες ανέφεραν ότι το μεσημέρι της Παρασκευής έφτασαν στην εφημερίδα αστυνομικοί που αναζητούσαν τον Παναγιώτη Λάμψια. Οταν πληροφορήθηκαν ότι ο Διευθυντής της εφημερίδας απουσίαζε, έφυγαν. Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα ακολούθησαν οι παραπάνω δημοσιεύσεις τόσο στο site των Νέων όσο και στο in.gr. Σημειωτέον ότι οι αναρτήσεις αυτές δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστούν λίγο αργότερα.

Και ενώ το μυστήριο γύρω από την υπόθεση αυτή παρέμενε, με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να παίρνουν φωτιά, ο Πάνος Καμμένος έκανε το ακόλουθο τιτίβισμα:

Νωρίτερα, η προέδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά είχε δηλώσει ότι «ο γνωστός διώκτης του Τύπου, συγκυβερνήτης του κ.Τσίπρα, κ. Καμμένος ξαναχτύπησε. Αφού δεν μπορεί να ελέγξει τα μέσα επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους δημοσιογράφους. Κινείται εκτός των δημοκρατικών θεσμών. Συνυπεύθυνος γι’ αυτή την προκλητική στάση είναι και ο πρωθυπουργός. Χθες ήθελαν έξω τον τρομοκράτη, σήμερα θέλουν να βάλουν μέσα το Διευθυντή των ΝΕΩΝ. Αυτή η καθεστωτική αντίληψη των κυβερνώντων δεν θα περάσει . Η καταδίκη από το λαό θα είναι αμείλικτη». Επίσης ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δ. Τσιόδρας είχε αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ότι «Η αστυνομία πήγε να συλλάβει τον διευθυντή των ΝΕΩΝ Π. Λάμψια για αποκαλύψεις της εφημερίδας του για τον μεσάζοντα της πώλησης όπλων στη Σ.Αραβία. Η Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μοιάζει όλο και περισσότερο με την Τουρκία του Ερντογάν».

Ακολούθησε η επιβεβαίωση της πληροφορίας ότι υπήρξε επαφή μεταξύ της εφημερίδας και του υπουργού Νίκου Τόσκα, κατά την οποία αποσαφηνίστηκε ότι όντως αστυνομικοί αναζήτησαν τον Διευθυντή της Εφημερίδας αλλά με σκοπό να τον ενημερώσουν για ζητήματα ασφαλείας.

Με τηλεφώνημά του, πριν από λίγο, ο Τόσκας διαβεβαίωσε τα στελέχη των ΝΕΩΝ ότι ήταν παρεξήγηση κι ότι οι αστυνομικοί έψα…

Δημοσιεύτηκε από Elias Kanellis στις Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017

Κατά την προσφιλή του αισθητική ο Πάνος Καμμένος έδωσε συνέχεια στο sequel των επιθέσεών του στα ΜΜΕ αποδίδοντας ανοίκειους χαρακτηρισμούς σε δημοσιογράφους.

Ο Διευθυντής της εφημερίδας  “ΤΑ ΝΕΑ” ισχυρίστηκε, με τη σειρά του, ότι, πράγματι επρόκειτο να συλληφθεί γεγονός που απετράπη εξαιτίας της κατακραυγής.

Επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος:

Το να πας να κάνεις επίδειξη δύναμης κατά του Τύπου με την αυτόφωρη διαδικασία είναι πρόκληση. Το να αναδιπλώνεσαι σε λί…

Δημοσιεύτηκε από Evaggelos Venizelos στις Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017

Ακολούθησε ανακοίνωση της εφημερίδας για το θέμα: 

“Περίεργα παιχνίδια με στόχο τον εκβιασμό και εν τέλει τον εκφοβισμό και τη φίμωση των «ΝΕΩΝ» παίζει από νωρίς το απόγευμα η κυβέρνηση. Οπως παραδέχτηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Τόσκας εμφανίστηκαν στα «ΝΕΑ» τρεις αστυνομικοί του Τμήματος Καλλιθέας αναζητώντας τον διευθυντή της εφημερίδας Παναγιώτη Λάμψια αλλά όχι για να τον συλλάβουν. Ο κ. Τόσκας ισχυρίστηκε μετά τρίωρο και αφού δεν είχε ανευρεθεί ο Παναγιώτης Λάμψιας ότι «προσήλθαν στα “ΝΕΑ” για να διερευνήσουν τις συνθήκες ασφαλείας»!!

Με αυτό τον ελάχιστα πιστευτό, και πρόδηλα έωλο ισχυρισμό, η κυβέρνηση προσπάθησε να αποκρύψει την πραγματικότητα, ότι δηλαδή ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος είχε επιχειρήσει τη σύλληψη του δημοσιογράφου με τη διαδικασία του Αυτοφώρου, μετά την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς για δήθεν συκοφαντική δυσφήμησή του. Είναι προφανές ότι η κινητοποίηση των πολιτικών κομμάτων, των δημοσιογράφων και άλλων παραγόντων της δημόσιας ζωής είχε ως αποτέλεσμα ύστερα από έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, στις οποίες μετείχε ενεργά και το Γραφείο του Πρωθυπουργού, να μην υλοποιήσει τις απειλές του ο Καμμένος, τις οποίες είχε προαναγγείλει πομπωδώς από το πρωί μέσω του Σκάι εξαπολύοντας νέα άθλια επίθεση κατά των «ΝΕΩΝ», σε μια προφανή προσπάθεια να αποσείσει τις βαριές πολιτικές και προσωπικές ευθύνες που έχει για την πώληση στρατιωτικού οπλισμού στη Σαουδική Αραβία.

Πιστός στην εκβιαστική και τρομοκρατικού χαρακτήρα πρακτική που ακολουθεί απέναντι στα «ΤΑ ΝΕΑ» προκειμένου να φιμώσει την εφημερίδα και τους συντάκτες της και να σταματήσει το μπαράζ των αποκαλύψεων για τον σκοτεινό ρόλο που έχει παίξει στην υπόθεση της πώλησης όπλων, όπως και για τον ρόλο του φερόμενου ως μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλου, ο υπουργός Αμυνας είχε αναγγείλει επίσης την κατάθεση μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμηση και μέσω ειδικού δελτίου Τύπου του υπουργείου, στις 8.20 το πρωί!! 

Η κατάφωρα εκβιαστική πρακτική Καμμένου συμπληρώθηκε με ένα απίστευτο κρεσέντο συκοφαντικών αθλιοτήτων, ψευδών και λάσπης που εκστόμισε κατά στελεχών των «ΝΕΩΝ» σε πρωινή συνέντευξή του στον Σκάι, με αφορμή την αποκάλυψη της εφημερίδας ότι οι Αρχές της Σαουδικής Αραβίας δεν αναγνώριζαν τον Παπαδόπουλο ως εκπρόσωπο της χώρας και ζητούσαν να υπάρξει διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο κυβερνήσεων. 

Ο ίδιος ο υπουργός, που επαίρεται ότι έχει καταθέσει πάνω από 50 αγωγές στα «ΝΕΑ» και θα καταθέτει μία για κάθε δημοσίευμα, δεν έδωσε φυσικά την παραμικρή απάντηση στα σοβαρότατα ερωτήματα που προκαλεί η υπόθεση και προσπάθησε με δόλιο τρόπο να διαστρεβλώσει εντελώς την πραγματικότητα εμφανιζόμενος ως θύμα δήθεν συκοφαντικής επίθεσης, σε μια υπόθεση η οποία έχει τρομακτικά κενά και πλήθος σκιών”.

Για το ίδιο θέμα υπήρξαν ανακοινώσεις από την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, και από το Ποτάμι, προκαλώντας την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, που σχολίασε σε δήλωσή του: «Η διασπορά ψευδών ειδήσεων και η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων συνεχίζεται. Αυτή τη φορά η κυρία Γεννηματά αλλά και ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού κ. Τσιόδρας, εγκαλούν τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για μηνύσεις που δεν έγιναν και για συλλήψεις που ουδέποτε παραγγέλθηκαν. Προφανώς για κάποιο λόγο, βρίσκονται σε δύσκολη θέση».

Δείτε τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Σκάι ο Πάνος Καμμένος το πρωί της Παρασκευής